Kies West 24
 | update 

Melis­sa Deprae­te­re geen kan­di­daat-voor­zit­ter bij Vooruit

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Melissa Depraetere zal niet deelnemen aan de voorzittersverkiezingen van haar partij Vooruit. Dat heeft ze vanmorgen gezegd op Radio 1. Ze hoopt dat voormalig voorzitter Conner Rousseau "de draad weer oppikt".

Na het eerdere ontslag van Rousseau heeft Depraetere naar eigen zeggen "met een klein hartje" de verantwoordelijkheid opgenomen om Vooruit door de campagne te loodsen als interim-voorzitter. Dat heeft een "goed resultaat" opgeleverd, maar ze heeft niet de ambitie om nu voorzitter te blijven.

Verkiezingen

Maandag worden bij de Vlaamse socialisten de voorzittersverkiezingen opgestart en kunnen kandidaturen worden ingediend. Depraetere hoopt alvast dat Rousseau, die zondag vanop de lijstduwersplaats in Oost-Vlaanderen verkozen werd als Vlaams parlementslid, "de draad weer oppikt". "Ik heb hem dat gisterenavond ook laten weten", aldus Depraetere.

Melissa Depraetere belga 1
Kies West 24

Melissa Depraetere (Vooruit) bij de Koning voor consultatieronde

"Duidelijk signaal van de kiezer"

In een bericht op Instagram zegt ze dat Rousseau de geknipte persoon is om Vooruit te leiden. "Conner heeft zich de voorbije jaren bewezen als iemand die het verschil maakt. Hij kreeg zondag een duidelijk signaal van de kiezer. Onze partij en ons land hebben nood aan iemand als Conner. Ik hoop dan ook dat hij zich hierdoor gesterkt voelt om de draad terug op te pikken. Om samen met mij, onze ministers, onze parlementsleden, onze mandatarissen en leden het werk verder te zetten. Zodat we de komende jaren opnieuw het verschil kunnen maken voor iedereen die zijn best doet." 

Of Rousseau zich effectief kandidaat zal stellen, is nog niet duidelijk.

Belga
Ben Storme