Kies West 24
 | update 

Kies zon­dag ook voor Kies West: de Focus-WTV-Ver­kie­zings­show op 9 juni. Op TV, onli­ne en in onze app

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Kies op 9 juni niet alleen in het stemhokje, maar stem ook af op 'Kies West'. Online en op tv brengen Focus en WTV je onder die naam de verkiezingen door een West-Vlaamse bril. In een liveoperatie die ook voor ons uitzonderlijk is. Online start 'Kies West' 's morgens al met een livecenter en voortdurende updates. Om 12u30 brengen we je bij in ons Middagnieuws. En vanaf 16u start 'Kies West' op tv helemaal, met een live verkiezingsshow. 

StudioKiesWest

Kies West: Drie tv-studio's en zes liveverbindingen

Voor de verkiezingszondag rukken Focus en WTV uit met de grote middelen. Op tv zit je bij ons goed om vanaf 12u30 een eerste ruim verslag te krijgen van de West-Vlaamse stembusslag. Ann-Sofie brengt je het eerste Middagnieuws van de dag. En we gaan live naar de West-Vlaamse toppolitici die net hun stem hebben uitgebracht.

Zes journalisten zetten we de hele dag in, gewapend met camera, micro en een live-verbinding, om zodra er nieuws is de eerste reacties te brengen van onze West-Vlaamse toppolitici; in Brussel, maar ook in de provincie.

Resultaten, analyses en studiogasten

Vanaf 16u start 'Kies West', onze live verkiezingsshow vanuit drie tv-studio's. Kjenta brengt de resultaten live tot bij jou. Ze zorgt samen met Herwig Reynaert, politicoloog aan de UGent, voor analyse bij alle cijfers.

Karl is onze gastheer in een andere tv-studio, waar hij heel wat gasten ontvangt. West-Vlaamse sleutelspelers uit het middenveld, West-Vlaamse politici met hun reacties en op het einde van de avond schuiven ook West-Vlaamse lijsttrekkers aan.

Ann-Sofie zorgt voor de lijm tussen dit alles. Zij gidst je tussen cijfers, studiogesprekken en reacties die binnenkomen van onze journalisten 'on the field'.

AppKiesWest

Ook online zit je goed

We verviervoudigen onze normale onlinecapaciteit. Wekenlang hebben politici je proberen overtuigen, toewerkend naar die ene dag. Op 9 juni kan je online en in de app op de eerste rij volgen hoe de kaarten gelegd en de stemmen geteld worden.

Van 's morgensvroeg al zijn we erbij om het stemmen zelf te volgen. Onze homepage worden overgenomen door 'Kies West'. Met een livecenter houden we je in de voormiddag al op de hoogte. Met nieuwtjes, reacties en reportages in de stembureaus. Online kan je - via de livestream - op de middag ons Middagnieuws volgen vanaf 12u30.

Vanaf dan begint het wachten op de eerste resultaten. Wij brengen die online, in een handig overzicht én met een kaartje waardoor je makkelijk van het ene West-Vlaamse kanton naar het andere kan volgen. De KiesWest-show is ook vanaf 16u live te volgen.

Wil je nog vlotter op de hoogte blijven? Download dan zeker de Focus-WTV-app. Zo nemen we je met pushberichten mee doorheen de West-Vlaamse verkiezingsdag.

Bart Coopman