Kies West 24

Jong CD&V kam­peert met ten­ten op Ieper­se markt: twee op de drie jon­ge­ren kun­nen geen woning kopen”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Jong CD&V heeft vanmiddag actie gevoerd met tentjes op de Grote Markt in Ieper. Samen met federaal lijsttrekker Nathalie Muylle pleit de partij voor meer betaalbare woningen. "Als we niets doen, moeten jongeren straks in een tent of tuinhuisje wonen", klinkt het.

Jongeren bezetten de Ieperse Markt met tenten, campingstoeltjes en veldbedden om hun eis voor betaalbare woningen kracht bij te zetten.

De meeste jongeren moeten langer sparen, meer lenen en voor twee op de drie is het zelfs helemaal onhaalbaar om een woning te kopen.

Concreet woonplan

CD&V heeft een concreet woonplan liggen met volgens haar haalbare voorstellen. Federaal lijsttrekker Nathalie Muylle: "Kandidaat-kopers moeten makkelijker en meer kunnen lenen, tot 100 procent. De maandelijkse aflossingen moeten tijdelijk kunnen zakken, en langer gespreid in de tijd, zonder bijkomende kosten."

Om de prijs van woningen onder controle te houden, moet volgens de christendemocraten ook het aanbod vergroten. Dat betekent ook de renovatie van de vele oude woningen. Daarom pleit de partij voor een hogere verbouwlening tot 80.000 euro en een betalingsuitstel van drie jaar.

Redactie