Kies West 24

Jeroen Van­drom­me kop­man van nieu­we Lijst Bur­ge­mees­ter in Houthulst

Lijst Burgemeester Houthulst

Facebook Lijst Burgemeester

In Houthulst wordt huidig burgemeester Jeroen Vandromme de kopman van de nieuwe Lijst Burgemeester. Die brengt 16 gemeenteraadsleden samen: vooral uit CD&V – Plus, aangevuld met kandidaten van N-VA en Vooruit.

“De nieuwe lijst wil zich presenteren als een volkspartij, los van de nationale politiek, met een warm verhaal voor iedereen met een hart voor onze gemeente en steeds met de inwoners centraal”, zegt Jeroen Vandromme (CD&V – Plus).

“De voorbije jaren leverde CD&V - Plus steevast de meerderheid in Houthulst. Die ‘plus’ staat voor ‘plaatselijke uitgebreide samenwerking’. Het is een formule die goed werkt: CD&V-leden gecombineerd met mensen die het project genegen zijn. Maar door de veranderende kiesregels besloot de partij na te denken over hoe ze zich aan de kiezer wil presenteren. Daarom werd er met andere kandidaten gesproken en besloten om te gaan voor een nieuw project, los van politieke kleur of partij. Iedereen brengt zijn eigenheid in de groep en werkt aan een gezamenlijk project.”

"Handen in elkaar slaan, los van politiek"

Burgemeester Vandromme: “De verkiezingen van oktober gaan in de eerste plaats over Houthulst. Dit staat los van de nationale politiek. Daarom slaan we de handen in elkaar om met verschillende overtuigingen samen een sterk verhaal te schrijven voor Houthulst. Het programma zal blijven focussen op wat vandaag al belangrijk is: een sterk verenigingsleven, nabije dienstverlening en leefbare buurten."

Redactie