Kies West 24

Groen: West-Vlaan­de­ren moet dé motor wor­den van de pro­duc­tie van groe­ne energie”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

West-Vlaanderen moet dé motor worden van de productie van groene energie in ons land. Dat zeggen covoorzitter van Groen en de lijsttrekker voor het Vlaams Parlement Jeremie Vaneeckhout en Matti Vandemaele, lijsttrekker voor de Kamer. Om hun boodschap kracht bij te zetten, voerden ze vanmorgen een kleine actie op het strand van Oostende.

Matti Vandemaele, lijsttrekker Groen Kamer: “Voor ons is het belangrijk dat we van West-Vlaanderen, de provincie met het meeste wind zowel op zee als op land, dat we daar de energiemotor van heel ons land kunnen van maken. We zien dat kernenergie elke dag duurder wordt en dat groene energie elke dag goedkoper wordt. Op termijn is de keuze voor groene energie ook de keuze voor de portemonnee van de mensen.”

Protest counteren met positieve elementen

Maar vaak is er veel protest tegen de komst van windmolens. Zo stuiten ook de plannen om windmolens te plaatsen langs de autosnelweg in De Panne en Veurne op verzet. Jeremie Vaneeckhout, lijsttrekker Groen Vlaams Parlement: “Er zijn twee zaken nodig. Eén, een duidelijk windplan die toont in onze provincie wat kan er wel en wat kan er niet. Vandaag is dat veel te weinig ambitieus. Twee, zorgen dat mensen die in de directe omgeving wonen, die er eventueel visuele hinder van hebben, dat die ook voordelen hebben. Laat ze aandelen verwerven in die windmolens en ook delen in de winsten.”

Windenergie1
Windenergie2
Windenergie3
Windenergie4
De redactie