Kies West 24

Gert-Jan Hovae­re (NVA Plus) kan­di­daat-bur­ge­mees­ter in Moor­s­le­de, met ploeg van tien nieu­we gezichten

Nva plus moorslede

NVA Plus trekt met Gert-Jan Hovaere in Moorslede op 13 oktober opnieuw naar de kiezer. De oppositiepartij heeft tien nieuwe kandidaten weten te strikken en gaat voor "meer en beter". Moorslede krijgt hoe dan ook een nieuwe burgemeester, nadat Ward Vergote geen kandidaat-burgemeester meer is.

Met 21 kandidaten op de lijst is NVA Plus klaar om de inwoners van Moorslede te overtuigen om op haar te stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. Het gaat om elf mannen en tien vrouwen, acht kandidaten zijn jonger dan 30 en er komen ook zes mensen uit Dadizele en twee uit Slypskapelle.

Lijsttrekker Gert-Jan Hovaere - in 2018 nog op plaats vijf - wist voor de Vlaamse verkiezingen voor N-VA alvast 5000 voorkeursstemmen te halen. Raadslid Margaux Vandekerckhove staat op de tweede plaats voor NVA Plus. Veerle Demeulenaere en Sigrid Verhaeghe duwen de lijst.

100% zeker nieuwe burgemeester

Net zoals veel oppositiepartijen trekt ook NVA Plus de kaart van 'vernieuwing'. "Het moet meer en beter", zegt lijsttrekker Gert-Jan. "Voor ons geen prestigeproject per schepen of uitvoerend mandataris ten koste van de basistaken van onze gemeente. Een uitkijktoren opdringen tegen de wil van de burgers, en voordat er ook maar één spade gestoken wordt in het Dadipark? Neen, dat zou met NVAPLUS nooit gebeuren."

NVA Plus neemt het in Moorslede op tegen VISIE, de partij van huidig burgemeester Ward Vergote. Maar daar zal Nessim Ben Driss de lijst trekken. Bij STERK is Sherley Beernaert lijsttrekker, zij kan de eerste vrouwelijke burgemeester van Moorslede worden. Ward Gillis trekt dan weer de lijst van Pro Moorslede.

Ward vergote
Nieuws

Ward Vergote is geen kandidaat-burgemeester meer

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere