Kies West 24

CD&V stelt gezin voor­op in cam­pag­ne op gezins­dag in Torhout

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Op de gezinsdag in Torhout onderstreepte CD&V dat ze de 'gezinspartij' wil zijn. De christendemocraten zien het gezin als de hoeksteen van onze samenleving en engageren zich om jonge gezinnen te ondersteunen. 

De partij had het speelbos 'Torwoud' in Torhout uitgekozen als locatie voor de gezinsdag. Hoewel enkele kinderen waren meegekomen om te spelen, of voor de tomatensoep met balletjes, werd het voor de volwassenen een politieke dag. Bekende gezichten uit de West-Vlaamse afdeling zoals Nathalie Muylle, Joachim Coens en Brecht Warnez waren aanwezig. Ook ex-voorzitter Wouter Beke nam deel aan het evenement. Boegbeeld Hilde Crevits kon er in haar thuisstad door familiale redenen niet bijzijn.

"Het gezin is voor ons vandaag echt wel de hoeksteen in onze maatschappij", verwoordt Muylle. "Een warm gezin hebben maakt je zoveel sterker, zoveel weerbaarder, geeft je kansen." 

Jonge gezinnen

De christendemocraten vinden dat zeker jonge gezinnen voor uitdagingen staan. "Er zijn veel situaties die moeilijk zijn", zegt Joachim Coens, burgemeester van Damme. "We willen bijvoorbeeld de combinatie tussen werk en gezin verbeteren. Er is ook de ondersteuning van gezinnen door kinderopvang en het groeipakket dat we willen indexeren. Met een aantal speerpunten willen we echt naar de verkiezingen om de gezinnen nog beter te ondersteunen."

"Alle gezinnen zijn voor ons gelijk"

Verder is migratie een van de belangrijkste verkiezingsthema's. Dat hangt voor CD&V samen met het gezin. "Onderwijs en kinderopvang zijn ook heel belangrijk voor onze nieuwkomers", aldus Muylle. "Alle gezinnen zijn voor ons gelijk, waar ze ook van komen, in welke samenlevingsvorm ze vandaag leven. Als ze kiezen om duurzaam samen te wonen en te verbinden, dan vinden wij dat we hen maximaal moeten ondersteunen."

Robbe Wets