Kies West 24

Bewo­ners WZC De Pla­taan stem­men in eigen huis

WZC stemmers

Voor wie minder mobiel is, is het natuurlijk makkelijk om dichtbij te kunnen stemmen. In sommige woonzorgcentra, zoals De Plataan in Izegem, waren dan ook stemlokalen ingericht. Dat is makkelijk voor de bewoners zelf, maar ook mooi meegenomen voor wie in de buurt woont, want zij mochten daar ook stemmen.

Voor de bewoners van Woonzorgcentrum De Plataan in Izegem is het gemakkelijk stemmen, want het stembureau is in het gebouw zelf. Toch is dat niet voor elke inwoner het geval: “We zien toch dat we veel volmachten hebben. Sommige mensen zien zelf de verplaatsing niet meer zitten”, duidt Lieselotte Deprez, voorzitter van het stembureau in De Plataan.

Voor Cyriel Demeyere (91) was het handig om in het woonzorgcentrum te kunnen stemmen: “Ik woon hier, maar ik ben langs buiten gaan stemmen, want ik vond het bijzonder mooi weer. Toen ik zei aan de wachtenden in de rij dat ik hier woonde, gaven ze me voorrang. Dat waren vriendelijke mensen.”

Zo’n 800 mensen kunnen in het woonzorgcentrum stemmen, dus ook een aantal niet-bewoners brachten hun stem uit. Intussen zijn de stemhokjes alweer gesloten en is de afbraak ervan al ingezet.

WZC stemmers 2
Bernard Vanneuville

bernard.vanneuville@focus-wtv.be

Bernard Vanneuville
Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse
Siel Vandorpe