Tendens

Kerst­re­cep­ten met Julie van Think Tomato

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Voel je je ook soms overdonderd door alle mogelijkheden voor feestmaaltijden, maar wil je vooral lekkers op tafel zetten dat niet al te veel tijd kost? Julie van Think Thomato weet hoe dat kan. Ze geeft graag inspiratie voor eenvoudige gerechten waar je gasten zeker van zullen opkijken!

Julie stelt 4 nieuwe gerechten voor de feestdagen voor met als rode draad haar eigen tomatensaus Think Tomato. Zo bespaar je alvast tijd, want de saus is volledig op smaak gebracht. "1 pot is 400 ml en dus perfect voor een volwaardige maaltijd voor 2 personen of als aanvulling bij gerechten voor 4 personen", aldus Julie. "Doordat de saus nog wat lopend is (er is geen bindmiddel toegevoegd) kan je er nog perfect mee koken worden zonder dat het geheel uitdroogt."

Bloody Mary oesters

Schermafbeelding 2022 11 26 om 10 29 40

Ingrediënten (12 stuks)

  • 12 holle oesters
  • 100 ml think tomato
  • 10 ml wodka
  • tabasco naar keuze
  • zeste en sap van 1 limoen
  • snufje zout
  • 2 takjes dille

Bereiding

Giet het think tomato sap in een kommetje samen met de wodka, tabasco, sap van de limoen en zout.

Meng goed onder en zet in de koelkast. Open ondertussen de oesters en giet een beetje van het oestersap bij de Bloody Mary.

Verdeel de Bloody Mary over de oesters en werk af met een takje dille en zeste van de limoen. Kruid met peper.

Bouillabaisse met kreeft

Schermafbeelding 2022 11 26 om 10 33 19

Ingrediënten (6p)

Soep:

  • 2 l kreeftenbouillon
  • 4 el pastis
  • 2 potten think tomato
  • 6 grote aardappelen
  • 2 stuks venkel
  • 2 el tomatenpuree
  • peper, zout,
  • 2 takjes platte peterselie
  • 1 stokbrood
  • 250 g buchot mosselen of zeeuwse mosselen
  • 400 g zeeduivel
  • 300 g rode poon
  • 400 g langoustines
  • 3 babykreeften (eventueel voorgekookt)

Rouille:

  • 2 sneetjes brood zonder korst
  • 1 eidooier
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 3 teentjes knoflook
  • sap van 1 citroen
  • 150 ml olijfolie
  • snuf cayennepeper en zout

Bereiding

Warm de kreeftenbouillon op samen met de pastis en Think tomato. Schil de aardappelen en snijd in schijfjes. Spoel de venkel en snijd in kleine stukjes. Doe de venkel en aardappelen bij de bouillon samen met 2 el tomatenpuree. Kook de aardappelen en venkel bijna gaar. Proef en kruid met peper en zout.

Spoel ondertussen de mossels en snijd de vissen in gelijke stukken. Leg de vis in de bouillabaisse. Gaar de vissen volgens grootte. Leg de grootste stukken vis eerst in de soep. Kruid de bouillabaisse met peper en zout. Werk af met platte peterselie.

Rouille: Doe voor de rouille alles in een maatbeker en mix tot een mayonaise

Snijd het stokbrood in sneetjes en rooster krokant in de oven of toaster.

Parmezaanpuree met truffel en wilde champignons

Schermafbeelding 2022 11 26 om 11 51 09

Ingrediënten (4p)

Parmezaanpuree:

  • 600 g bloemige aardappelen
  • 250 g Parmezaanse kaas
  • 2 el melkerijboter
  • peper, zout
  • truffel naar keuze (vers in dunne schijfjes, truffelolie of truffelpasta).
  • 100 g rucola
  • 750 g wilde bosschampignons
  • 2 el melkerijboter
  • 3 takjes tijm
  • 1 el maisolie
  • peper, zout
  • 8 el think tomato

Bereiding

Kook de aardappelen gaar en giet af. Laat even drogen op een zacht vuurtje. Meng er de boter en Parmezaanse kaas onder. Houd nog een beetje Parmezaanse kaas aan de kant voor de afwerking. Kruid met peper en zout. Meng er de rucola onder en truffel naar keuze.

Maak de champignons proper met een borsteltje. Verhit de boter en olie in een braadpan en bak de champignons goudbruin samen met de tijm. Kruid met peper en zout.

Verwarm de Think tomato. Serveer de puree en champignons over de borden en werk af met de think tomato.

Saltimbocca van kalkoen met paccheri

Schermafbeelding 2022 11 26 om 10 37 56

Ingrediënten (4p)

  • 700 g kalkoenfilet
  • 8 plakken Parmaham,
  • 8 blaadjes salie
  • 150 ml witte wijn of marsala wijn
  • peper
  • 2 el melkerijboter
  • 500 g kerstomaten
  • 2 el olijfolie
  • peper, zout
  • 400 g paccheri pasta
  • 2 potten think tomato
  • een handvol rucola

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ° C.

Snijd de kalkoenfilets in 8 gelijke stukken. Leg op elk stuk kalkoenfilet plasticfolie en klop de filets dunner met een vleeshamer of deegrol. Leg op elke filet een plakje Parmaham en een blaadje salie. Maak de ham en salie vast aan de filet met behulp van een prikkertje.

Leg de kerstomaten in een bakplaat samen met de olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster de tomaten 10 min. in de oven.

Verhit de boter in een braadpan en bak de saltimbocca 2 à 3 minuten aan elke kant. Overgiet met witte wijn of marsala wijn en Think tomato. Laat 3 minuten pruttelen. Kruid alles goed met peper en zout. Kook ondertussen de pasta. Serveer alles op een schaal samen met de kerstomaten. Werk af met enkele blaadjes rucola.

Isabelle Uselli

Isabelle.Uselli@picstory.be

Isabelle Uselli