Nieuws

Zes jaar cel voor ver­krach­ting van tienerdochter

2021-02-09 00:00:00 - Zes jaar cel voor verkrachting van tienerdochter

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 42-jarige man uit Blankenberge veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf voor verkrachting van zijn tienerdochter. Wesley B. vergreep zich jarenlang meermaals aan het meisje, maar probeerde de verantwoordelijkheid deels op het slachtoffer af te schuiven.

Het meisje was 14 jaar oud toen ze op 20 juni 2020 een vriendin in vertrouwen nam. In eerste instantie vertelde ze dat haar vader haar soms tongzoende. Diezelfde avond legde ze ook uit hoe hij eens op haar kwam liggen terwijl ze zich aan het omkleden was. Twee dagen later stuurde ze een sms naar diezelfde vriendin nadat ze opnieuw misbruikt was. Vlak voor de start van haar online lessen had de beklaagde haar meegenomen naar zijn slaapkamer, waar hij haar betastte en verkrachtte.

Het slachtoffer trok samen met de vriendin naar de politie om klacht in te dienen. Ze verklaarde dat de feiten begonnen toen ze amper elf jaar oud was. Op twee jaar tijd zou het tien à elf keer gebeurd zijn. Naar aanleiding van die klacht werd Wesley B. gearresteerd. In zijn bed vonden de speurders tijdens de huiszoeking een T-shirt en een beha van het slachtoffer.

"Ik verwarde haar met mijn vriendin"

De beklaagde bekende de feiten, maar gaf aan dat hij in dronken toestand handelde. Opvallend genoeg beweerde de zwakbegaafde man zelfs dat hij zijn dochter misschien verward had met zijn vriendin. Bij de onderzoeksrechter suggereerde hij dan weer dat het slachtoffer eigenlijk zelf het initiatief had genomen. De rechtbank veroordeelde B. uiteindelijk tot zes jaar gevangenisstraf. Hij is ook voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt. Aan het slachtoffer moet hij een voorlopige schadevergoeding van 5.000 euro betalen.

Belga