Nieuws

Weer pro­ble­men in Ieper­se uitgaansbuurt

2022-05-03 00:00:00 - Weer problemen in Ieperse uitgaansbuurt

Er zijn de jongste tijd weer problemen in de uitgaansbuurt (Vismarkt/Kiekenmarkt) in Ieper. Steeds meer jongeren van buiten de stad zakken naar Ieper af om er amok te maken in de uitgaansbuurt.

Recent nog sloeg er een jongerenbende aan het vechten. Bij aankomst van de politie werden de agenten meteen uitgedaagd. Zij moesten versterking oproepen.

Café-uitbaters, omwonenden maar ook de Ieperse jongeren vinden dit alles bijzonder vervelend. Burgemeester Emmily Talpe: "Het probleem van bendes en zinloos geweld is geen typisch Iepers probleem. We zien het ook in andere steden en gemeenten opduiken, onder andere in Roeselare, Brugge en Waregem."

Volgens de burgemeester is de politie er verhoogd aanwezig. Er hangen ook camera’s. En er wordt samengewerkt met de politiezones vanwaar de amokmakers komen, vooral Komen. Zowel aan het station in Komen als in Ieper voert de politie geregeld controles uit. Ze nam al jongeren mee naar het politiekantoor voor verhoor en controle. Acht personen zijn op die manier gearresteerd.

BEKIJK OOK:

 

Piet Lesage