Nieuws

Vijf­tien trans­mi­gran­ten uit koel­con­tai­ner gered in haven Zeebrugge

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In de haven van Zeebrugge zijn zaterdag vijftien transmigranten uit een koelcontainer gered. Dat heeft burgemeester Dirk De fauw gezegd in de gemeenteraad.

De groep transmigranten werd opgemerkt door een noodsignaal afkomstig van een gsm in de container. "Een drama zoals in Essex kon worden vermeden", aldus De fauw.

"Situatie ernstig"

De groep transmigranten zou al ver buiten het havengebied in de container gestapt zijn. Volgens Frank Demeester van het parket van West-Vlaanderen zijn ze opgestapt in de provincie Luxemburg. Het gaat om vijftien Eritreeërs, onder wie twee vrouwen.

 Volgens de burgemeester zijn de transmigranten ontdekt binnen het havengebied toen een noodsignaal werd opgevangen van een telefoon in de koelcontainer. "We hebben daarmee een drama zoals vorig jaar in Essex vermeden. Het was dezelfde handelswijze. De situatie is ernstig", zei De fauw.

Vorig jaar werd in oktober in Essex nog een container met 39 lichamen van Vietnamezen gevonden. De koelcontainer was toen via de haven van Zeebrugge in Essex geraakt.

Lees ook:

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse
Belga