Nieuws

Ver­bist rea­geert voor het eerst op slachthuisfraude

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Louis Verbist, de zaakvoerder van de gelijknamige slachthuisgroep uit Izegem, reageert emotioneel op de heisa rond zijn bedrijven. "Dit is het schoonste bedrijf dat er is."

Louis Verbist van het gelijknamige slachthuis in Izegem en de rundervleesgroep Veviba heeft er een woelige week op zitten.  De pater familias ontkent met klem dat zijn bedrijf zou frauderen door  gewoon rundsvlees als biovlees te verkopen.

Geen bedriegers

“Die biobeesten worden geslacht en gekeurd. Dat zijn allemaal werkelijk 250 procent dieren die bio zijn die wij verkocht hebben,” aldus Verbist. “Wij zijn geen bedriegers en geen ,” zegt een geëmotioneerde zaakvoerder.

De groep Verbist-Veviba heeft een marktaandeel van 30 tot 40 procent op het vlak van rundsvlees. De groep telt 4 slachthuizen, in Izegem, Zottegem, Bastenaken en Rochefort. Daarnaast heeft Verbist ook 19 runderfokkerijen, ondermeer in Ledegem.

Louis Verbist heeft het vooral moeilijk met het feit dat zijn naam en die van zijn bedrijf besmeurd is.  De man heeft alle vertrouwen in het gerecht, en hij steunt dan ook volop zijn zoon die het slachthuis van Bastenaken runt.

Zware problemen

Blijft de vraag of er nog toekomst is voor het slachthuis van Izegem dat al sinds september zo goed als stilligt. Er werken nog een twaalftal mensen, vooral bedienden.

“We zitten in heel zware problemen. Wij hebben superkwaliteit. Ik versta dat niet dat het mogelijk is.”

Bekijk ook

Lorenzo Dejonghe