Poli­tie houdt con­tro­le­ac­tie tegen grenscriminaliteit

2021-02-12 00:00:00 - Politie houdt controleactie tegen grenscriminaliteit

Bij een gecoördineerde actie tegen grenscriminaliteit heeft de politie in West-Vlaanderen 180 wagens gecontroleerd op de Belgisch-Franse grens.

Eén persoon werd geverbaliseerd voor drugsbezit, twee werden betrapt in het bezit van verboden wapens. "Deze acties werken ook ontradend voor rondtrekkende bendes", klinkt het.

Op de grens tussen Frankrijk en België stelde de politie controleposten op aan verschillende invalswegen. Naast vijf West-Vlaamse politiezones namen ook de douane en de Franse gendarmerie deel.

De agenten controleerden 180 wagens. Daarnaast werden ook 5.285 voertuigen gecontroleerd door middel van ANPR-camera's. Drie personen stonden geseind. Daarnaast werden er twee betrapt met verboden wapens en één in bezit van drugs. Twee bestuurders moesten meteen hun rijbewijs afgeven voor 15 dagen en er werden vier pv's opgesteld voor het rijden onder invloed van drugs. De agenten stelden ook zeven inbreuken vast op de coronamaatregelen. Tot slot kon de douane meer dan 18.000 euro innen aan achterstallige boetes.

De actie kreeg de naam 'Frontier'. Hiermee wil de politie niet alleen dadergroepen op heterdaad betrappen, maar ook een ontradend effect creëren en het veiligheidsgevoel van de burger verhogen.

Belga