Nieuws

Nog geen von­nis over hoo­li­gans van Club Brugge

2019-01-21 00:00:00 - Nog geen vonnis over hooligans van Club Brugge

Het vonnis in de zaak van de zware vechtpartij na Club Brugge-Napoli werd door de Brugse correctionele rechtbank uitgesteld naar de zitting van 4 februari. Voor zeventien hooligans van Club Brugge vorderde het openbaar ministerie werkstraffen, geldboetes en stadionverbod.

Op 26 november 2015 speelde Club Brugge in de groepsfase van de Europa League tegen het Italiaanse SSC Napoli. Na de wedstrijd trok een groep van ruim 30 Brugse risicosupporters naar de Eiermarkt in het centrum van Brugge. Daar gingen ze enkele Italiaanse fans te lijf. Hierbij liep de Italiaanse politieman Antonio T. ernstige verwondingen op.

In totaal zaten elf hooligans een tijdje in voorhechtenis. Na anderhalve maand werd Jelle Borkelmans, zoon van toenmalig assistent-bondscoach Vital Borkelmans, als laatste vrijgelaten. Het OM eiste voor Borkelmans en twee andere kopstukken 250 uur werkstraf, 1.800 euro boete en minstens vijf jaar stadionverbod. Voor de andere beklaagden werd tussen de 120 uur en de 200 uur werkstraf en stadionverboden van 18 maanden tot drie jaar gevorderd. De hooligans worden vervolgd voor opzettelijke slagen met voorbedachten rade en voor bendevorming.

Alle beklaagden vroegen tijdens de pleidooien de vrijspraak voor de feiten op de Eiermarkt. De advocaat van Jelle Borkelmans benadrukte dat zijn cliënt geen klappen uitdeelde. Enkele Limburgse Club-supporters wierpen op dat de vechtersbazen volgens getuigen jonge West-Vlamingen waren.

Lees ook:

Belga
Ben Storme