Nieuws

Mobiel keu­rings­sta­ti­on bij poli­tie­con­tro­le in Ingelmunster

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Ingelmunster is er een unieke verkeerscontrole op de N50: er staat een mobiele keuringspost. Op de brug over het kanaal moeten vrachtwagens aan de kant.

De controlepost staat opgesteld op de brug van de N50 over het kanaal. Het vrachtverkeer wordt voor de controle elders uit het verkeer gehaald en afgeleid. 

Er staat een mobiele keuringspost van GOCA, de koepel van Vlaamse keuringsorganisaties. Zo kunnen ze onder meer de remmen testen, de lichten en de staat van het voertuig. Agenten checken ook de tachograaf. De controle van één voertuig duurt een halfuur. Zo'n controleacties gebeuren vaker langs snelwegen, samenwerking met de lokale politie is eerder uitzonderlijk. Maar in de zone MIDOW, rond de streek van Meulebeke, Wielsbeke en Ingelmunster, is er veel vrachtverkeer.

In Ingelmunster werken agenten mee van de zones MIDOW, Tielt en Spoorkin.

De boetes bij overtredingen zijn niet mals: zo zag een ploeg van Focus & WTV hoe een vrachtwagenchauffeur een boete van 2.000 euro kreeg.

2019-11-29 00:00:00 - Mobiel keuringsstation bij politiecontrole in Ingelmunster - whatsapp_image_2019-11-29_at_11.31.51.jpeg
Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse