Nieuws

KI laat ver­dach­te van roof­moord vrij

De dochter van de overleden hoofdverdachte van de roofmoord in Oostrozebeke komt vrij onder voorwaarden.

Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) beslist. De echtgenote van de man blijft in de cel. In oktober werd het lichaam van het 66-jarige slachtoffer ontdekt in zijn appartement in de Molstenstraat in Oostrozebeke. Hij lag in een plas bloed en was om het leven gebracht met messteken. Onderzoek wees uit dat het om een roofmoord ging.

Een buurman bleek de man te hebben omgebracht en stal ook enkele duizenden euro's gestolen. Maar die man werd later dood aangetroffen in zijn cel in de Brugse gevangenis. Autopsie wees uit dat het om een natuurlijk overlijden ging. Later werden ook zijn echtgenote en dochter opgepakt.

De twee vrouwen verschenen gisteren voor de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling. De dochter zou met haar vader mee naar boven zijn gegaan, waar ze moest toekijken hoe hij het slachtoffer, een goede vriend van haar, om het leven bracht. De moeder blijft in de cel. Ook een man die verdacht wordt van heling van een aantal gestolen goederen uit de flat van het slachtoffer, blijft aangehouden.

Belga