Nieuws

Jon­ge­man van 19 aan­ge­hou­den op ver­den­king van moord

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De onderzoeksrechter heeft een jongeman van 19 uit Oostkamp aangehouden op verdenking van moord. Hij verwondde vrijdagavond een jongen van 15 met een mes, en die overleed later aan zijn verwondingen.

Het dodelijke slachtoffer zou samen met verschillende anderen het huis van de verdachte binnen gedrongen zijn, gewapend met een stroomstootwapen. De verdachte, die op dat moment zijn verjaardag aan het vieren was, zou zich verdedigd hebben met een mes.  Er werden 11 personen opgepakt. Die zijn intussen weer vrijgelaten, behalve de jongeman van 19, die de messteken toebracht. De onderzoekrechter liet hem aanhouden op verdenking van moord. Van onopzettelijke doodslag is momenteel geen sprake.

Hij verschijnt vrijdag voor de raadkamer. 

"Geen drugsverleden"

Het onderzoek wordt intussen voortgezet want de precieze omstandigheden zijn nog onduidelijk. Volgens verschillende bronnen gaat het om een afrekening in het drugsmilieu. De moeder van het slachtoffer tilt bijzonder zwaar aan het negatieve beeld dat de tegenpartij van haar zoon wil ophangen. Volgens advocaat Yen Buytaert kwam het slachtoffer eerder in aanraking met het gerecht in de nasleep van een moeilijke thuissituatie. Maar hij heeft geen weet van een drugsverleden.

Bekijk ook:

Redactie