Nieuws

Jaar effec­tief voor jaren­lang pes­ten van buren

2016-03-22 00:00:00 - Jaar effectief voor jarenlang pesten van buren

De Brugse strafrechter heeft een 62-jarige Bruggeling veroordeeld tot één jaar effectieve celstraf voor het belagen van zijn buren.

Zijn zus (64) kreeg voor haar aandeel in de zaak een jaar cel, waarvan de helft met uitstel. Het OM had 18 maanden gevangenisstraf gevorderd.

Rotte eieren

Luc D.V. en zijn zus Laurette wonen al hun hele leven in de Dorpsstraat in de Brugse deelgemeente Sint-Michiels. De buurtbewoners beweren dat ze al 50 jaar geterroriseerd worden door de familie D.V. "Hun ouders waren even erg", stelde een buurman op de zitting. De beklaagden schelden niet alleen hun buren uit, ze steken bijvoorbeeld ook ballen van de kinderen lek en gooien rotte eieren over de haag. Op de zitting ontkenden de zestigers met klem dat ze de buurt terroriseerden. Ze wezen een andere buurtbewoner als schuldige aan. De politie moest tussenbeide komen om de gemoederen te bedaren. Diezelfde avond liep de situatie in de Dorpsstraat opnieuw uit de hand.

Aan de verschillende slachtoffers moeten Luc en Laurette D.V. in totaal een schadevergoeding van 4.500 euro betalen. De beklaagden verklaarden onmiddellijk dat ze beroep zullen aantekenen tegen het vonnis. Luc D.V. wil tegen één van de burgerlijke partijen ook klacht indienen voor laster en eerroof.

Belga
Ben Storme