Nieuws

Jaar cel gevor­derd voor bru­ta­le afper­sing van min­der­ja­ri­ge jongen

Jaar cel gevorderd voor brutale afpersing van minderjarige jongen Twee 18-jarigen uit Gistel en Oostende hebben zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor de gewelddadige afpersing van een minderjarige jongen.

Het slachtoffer werd afgetroefd en bestolen omdat hij berichten zou gestuurd hebben naar de vriendin van een van de beklaagden. Het openbaar ministerie vorderde een jaar gevangenisstraf.

De feiten speelden zich op 29 november 2022 op de Markt van Gistel af. Samen met een minderjarige kompaan stapten Gistelnaar A.B. en Oostendenaar C.B. op het slachtoffer af. A.B. vroeg of de jongeman sms'en had gestuurd naar zijn vriendin. Het slachtoffer ontkende, maar werd toch hardhandig aangepakt. Hij kreeg rake klappen en werd gedwongen om zijn jas en zijn heuptasje af te geven. Bovendien werd het hele incident gefilmd.

"De kluts kwijt"

Op basis van de camerabeelden konden de daders snel ingerekend worden. A.B. beweerde eerst nog dat hij enkel filmde, maar zijn eigen beelden wezen uit dat hij het slachtoffer ook intimideerde. C.B. dwong hem zijn jas af te geven, terwijl de minderjarige dader het heuptasje leegde.

De verdediging pleitte dat A.B. wraak wilde nemen voor de berichten naar zijn vriendin. Naar eigen zeggen was hij daardoor helemaal de kluts kwijt. C.B. liet zich volgens zijn advocaat dan weer meesleuren door zijn medebeklaagde. De verdediging stelde voor om voor beide beklaagden opschorting van straf uit te spreken.

Belga