Nieuws

Geen gerech­te­lij­ke arres­ta­ties na voet­bal­rel­len in Brugge

2017-10-29 00:00:00 - Geen gerechtelijke arrestaties na voetbalrellen in Brugge

In de zaak van de rellen na de voetbalwedstrijd Club Brugge-Antwerp zijn nog geen verdachten gerechtelijk gearresteerd. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Zondag werden wel 120 mensen bestuurlijk aangehouden.

Tijdens de risicowedstrijd bleef alles in het stadion relatief rustig. Na de match gingen hooligans voor een café in Sint-Andries Brugge alsnog met elkaar op de vuist. Bij de feiten waren de harde kernen van de Nederlandse clubs ADO Den Haag en Willem II uit Tilburg betrokken. Hun hooligans zijn 'bevriend' met de supporters van respectievelijk Club Brugge en Antwerp.

Een commissaris van de Federale Gerechtelijke Politie raakte tijdens de rellen zwaargewond. Het slachtoffer kreeg een baksteen in het gezicht. Daardoor liep hij een kaakbeenbreuk en schade aan zijn gebit op. Het onderzoek spitst zich nu toe op de camerabeelden van het incident. Op die manier willen politie en parket de verantwoordelijken voor het voetbalgeweld identificeren. Momenteel is echter nog niemand gerechtelijk gearresteerd.

Lees ook: 
Zware rellen in Brugge

Belga

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.