Nieuws

Gat in de muur”: 3 Roe­me­nen opge­pakt voor dief­stal van dure hand­tas­sen en juwelen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Er zijn drie verdachten opgepakt voor een opvallende inbraak met diefstal in een bekende antiekzaak in Kortrijk. Het gaat om Roemenen. Ze worden verdacht van de diefstal van zo'n 80 dure handtassen met een totale waarde van 200.000 euro en ook van exclusieve juwelen.

Gat in de muur

De diefstal dateert van eind februari vorig jaar. Toen werd ingebroken bij een bekende antiekzaak in Kortrijk. De dieven drongen het gebouw binnen via een leegstaand bankkantoor er net naast. Ze kapten een gat in de muur en geraakten zo binnen in de antiekzaak, zegt het parket.

"De eigenares verkocht naast antiek ook dure handtassen van bekende merken zoals Louis Vuitton, Valentino, Gucci, Prada, Chanel, Dior, Goyard, Fendi... En ook juwelen van Hermes, Jaeger Le Coultre, … .

Bij de diefstal werden zeker 84 handtassen gestolen. Die hebben een totale waarden van 200.205 euro.

Ook juwelen werden ontvreemd: 16 armbanden van Hermes, 2 gouden ringen met briljant, 2 horloges van Jaeger Coultre. De totale waarde van de juwelen is voorlopig niet bekend."

Spoor naar Roemenië

"Vermoedelijk hadden de daders voorkennis", zegt het parket.

"Via het slachtoffer hebben we vernomen dat minstens een deel van de gestolen handtassen te koop werden aangeboden op een aantal Roemeense online verkoopplatformen met adres in Boekarest. Intussen hebben we een aantal van deze handtassen ook effectief teruggevonden in Roemenië. Dit kon na de uitvoering van een Europees onderzoeksbevel."

Drie verdachten

"Na doorgedreven speurwerk van de Politiezone VLAS, konden drie Roemeense verdachten geïdentificeerd worden. Eén van deze personen werd inmiddels opgepakt in Nederland en overgeleverd. Hij bevindt zich sinds 10 februari in voorlopige hechtenis.

Twee andere verdachten werden intussen ook gearresteerd in Frankrijk en wachten daar op hun overlevering naar België", besluit het parket.

 

2023-06-19 00:00:00 - "Gat in de muur": 3 Roemenen opgepakt voor diefstal van dure handtassen en juwelen - antiekzaak1_0.jpeg
2023-06-19 00:00:00 - "Gat in de muur": 3 Roemenen opgepakt voor diefstal van dure handtassen en juwelen - gatmuur1.jpeg
2023-06-19 00:00:00 - "Gat in de muur": 3 Roemenen opgepakt voor diefstal van dure handtassen en juwelen - antiekzaak2_0.jpeg
Redactie