Nieuws

Dader gru­we­lij­ke roof­moord kent op 12 janu­a­ri zijn straf

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In de rechtbank van Brugge is vandaag het proces gevoerd van de gruwelijke roofmoord op de 83-jarige Maurisette Poiré uit Ardooie. Er was een grote belangstelling en de rechtszaal was voor de helft gevuld met familieleden en dierbaren van het slachtoffer.

Advocaat Jef Vermassen was de eerste om de zaak vanmorgen aan te pakken. Onomwonden stelde hij meteen dat het om één van de gruwelijkste moordpartijen gaat die hij ooit gekend heeft. De hoogbejaarde vrouw van 83 is op 7 januari 2013 door de nu 20-jarige dader verkracht, in brand gestoken en om het leven gebracht met 34 messteken. "U hebt die dame op een onvoorstelbaar gruwelijke manier uit het leven weggenomen. En u liegt ook over het verloop van de moordpartij." Daarmee wijst Vermassen op het feit dat het slachtoffer een pluk verbrand haar in haar hand heeft gekneld, terwijl de dader beweert dat er pas vuur aan te pas kwam na het overlijden. 'Doden trekken hun haar niet uit, vriend", veroordeelt Vermassen.

Het proces wordt op één dag gevoerd. De jonge dader -die z'n spijt heeft betuigt- riskeert 30 jaar gevangenis. De uitspraak is voor 12 januari.
 

Stefaan Kerger