Nieuws

Cel­straf voor rel­schop­pen­de supporter

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 44-jarige man uit Roeselare veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf voor zijn betrokkenheid bij rellen op wedstrijden van Club Brugge.

Hij kreeg ook 800 euro boete en twee jaar stadionverbod opgelegd. Op 22 oktober 2017 braken na de voetbalwedstrijd tussen Club Brugge en Antwerp hevige rellen uit. In de buurt van het Jan Breydelstadion gingen hooligans in de clinch met de politie, waarbij ook met allerlei projectielen werd gegooid. Bij de arrestatie van twee beklaagden kwam een commissaris van de Brugse politie op de grond terecht.

Een 26-jarige uit Gistel ontkende met klem dat hij iets met de rellen te maken had. Op weg naar huis kwam hij toevallig tussen de amokmakers terecht. Hij werd uiteindelijk vrijgesproken door de rechter.

Kopstoot

De ander beklaagde kreeg al vaker stadionverboden opgelegd en gaf zijn aandeel in de feiten toe. Hij werd ook veroordeeld voor een kopstoot aan een supporter van het Turkse Basaksehir, tijdens een wedstrijd in de voorronde van de Champions League in juli 2017. Aan het slachtoffer moet hij een voorlopige schadevergoeding van 750 euro betalen.

Bekijk ook

Belga