Nieuws

Arrest roof­moord op Kort­rijk­se juwe­lier week uitgesteld

2019-04-26 00:00:00 - Arrest roofmoord op Kortrijkse juwelier week uitgesteld

Het arrest in de zaak van de 38-jarige Let Sergeys P. is met een week uitgesteld naar 3 mei. P. wordt ervan verdacht de Kortrijkse goudsmid Robert Ardenoy te hebben omgebracht.

In eerste aanleg werd hij veroordeeld tot 30 jaar gevangenisstraf, maar hij blijft ontkennen. "Hij was erbij, maar heeft er niks mee te maken", pleitte zijn advocaat. Maar volgens de procureur-generaal is hij weldegelijk schuldig aan de roofmoord. "Er is DNA gevonden, een vingerspoor en een spoor van zijn kousenvoeten". Ze vroeg de bevestiging van de 30 jaar celstraf. Zelf ontkent P. alle aantijgingen. "Ik was die dag in Amsterdam en was daar niet aanwezig." Het arrest was voorzien op 25 april, maar werd door omstandigheden een week uitgesteld tot 3 mei.

De man kreeg een celstraf van 30 jaar, maar ging in beroep. 

Wat gebeurde er?

De Kortrijkse goudsmid Robert Ardenoy (72) werd op 11 april 2013 vermoord. De dader, een man uit Letland, werd pas anderhalf jaar na die feiten opgepakt in het kader van een andere zaak, maar het sporenonderzoek wees uit dat S.P. aanwezig was op het plaats van delict. Het was de zoon die destijds zijn geknevelde vader aantrof. Robert Ardenoy vertoonde fracturen in het gezicht en aan de schedel. Er waren ook zeven ribben gebroken. Volgens het openbaar ministerie werd de dief op heterdaad betrapt en heeft hij in paniek de goudsmid vermoord. 

Bekijk ook

De redactie