Nieuws

Agent staat terecht voor aan­zet­ten tot prostitutie

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Eén jaar cel, waarvan zeker de helft effectief. Dat is de straf die het Openbaar Ministerie vraagt voor een hoofdinspecteur van de Politiezone Grensleie. 

Hij zou een meisje in de prostitutie geloodst hebben. De rechtszaak is vandaag gestart in de rechtbank van Kortrijk.

De aantijgingen tegen de hoofdinspecteur zijn zwaar. Maar hij ontkent. Hij zou het meisje enkel via sociale media gezegd dat er misschien werk was in een bar, maar niet als prostituee. Het meisje heeft zich daar trouwens ook nooit aangemeld. "Hij onderhield contacten met de uitbaatster van een bar", zegt advocaat De Reuse. "Hij ging er enkele keren een glas drinken, maar is nooit mee naar boven gegaan. Het is ook waar dat hij het zogenaamde slachtoffer in contact bracht met die uitbaatster. Het meisje zocht werk en hij wilde haar helpen. Let wel: het ging enkel om het drinken van een glas champagne met klanten. Hij heeft haar nooit in de prostitutie proberen te duwen. Toen ze liet blijken dat ze ook dat niet zag zitten, bood mijn cliënt nog aan om haar CV naar een interimkantoor te brengen, zodat ze alsnog een baan kon vinden."

De agent vraagt om de gunst van de opschorting. Hij is momenteel nog steeds aan de slag als agent. Na het vonnis van de strafrechter, volgt er mogelijk nog een tuchtprocedure op zijn werk. De debatten worden gesloten op 12 oktober. Dan bepaalt de rechter wanneer het vonnis volgt.

 

Tijs Neirynck