Nieuws

30 jaar cel voor roof­moord op goudsmid

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Een man uit Letland is veroordeeld tot een celstraf van 30 jaar voor de roofmoord op een goudsmid in de Vaartstraat in Kortrijk.

De Kortrijkse goudsmid Robert Ardenoy werd op 11 april 2013 vermoord. De Let werd pas anderhalf jaar na die feiten opgepakt in het kader van een andere zaak, maar het sporenonderzoek wees uit dat S.P. aanwezig was op het plaats van delict. Het was de zoon die destijds zijn geknevelde vader aantrof. Robert Ardenoy vertoonde fracturen in het gezicht en aan de schedel. Er waren ook zeven ribben gebroken. Volgens het openbaar ministerie werd de dief op heterdaad betrapt en heeft hij in paniek de goudsmid vermoord. "Hij vertrok als een dief in de nacht. De dief is moordenaar geworden", zegt de procureur.

De rechtbank acht het bewezen dat de Let de woning van de goudsmid binnendrong en hem vermoordde. Opvallend, de rechtbank was niet overtuigd dat hij alleen handelde, maar zag hem minstens als mededader. Toch ging de rechtbank in op de vraag van het openbaar ministerie om hem de maximumstraf op te leggen. De man ontkent de feiten maar kan volgens zijn advocaat “niet spreken”. Hij was vanochtend ook niet bij de uitspraak aanwezig.

Lees ook:

 

Ben Storme