Nieuws

15 vluch­te­lin­gen in tank­wa­gen met sui­ker in Ieper

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Ieper zijn vijftien mensen uit een tankwagen gehaald bij transportbedrijf Sitra. Onder hen een kind van een jaar of tien. Het bedrijf vreest dat door de nakende brexit steeds meer vluchtelingen grote risico's nemen.

De vijftien hadden zich verstopt in een lading suiker, in een tankwagen. Het gaat om jongemannen, die allemaal beweren dat ze meerderjarig zijn. Eén van hen is een kind van tussen de tien en twaalf jaar. Het gaat vermoedelijk om Afghanen of Irakezen.

De brandweer werd ook nog opgeroepen voor een geknelde, maar uiteindelijk bleek er niemand anders meer in de tankwagen te zitten.

De vijftien zijn meegenomen naar het politiekantoor, dat is vlakbij het bedrijf, aan het Ieper Business Park. 

Reactie Sitra

Jelle Verplanken, juridisch adviseur Sitra: "Er zijn inderdaad 15 vluchtelingen aangetroffen in een container. Nu de brexit voor de deur staat, worden ze immers massaal opgejaagd door mensensmokkelaars om nog snel de oversteek te wagen, met alle risico’s van dien. Ook hier is het duidelijk dat men hulp kreeg door georganiseerde bendes, bij wie de agressiviteit enorm toegenomen is. De vluchtelingen waren in nood en begonnen lawaai te maken. Er werd meteen kordaat gehandeld en de bevoegde diensten hebben meteen het nodige gedaan. De lading suiker zal uiteraard vernietigd worden."

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse