Harira maaltijdsoep van Sandra Bekkari

In haar meest recente boek ‘Lang leve(n) gezond’ vat Sandra Bekkari haar visie op een gezonde levensstijl samen in drie pijlers: slim bewegen, optimaal opladen én gezond, lekker eten. Het boek omvat 40 gloednieuwe gerechten die gemiddeld binnen het halfuur op tafel staan. Zoals deze harira, een maaltijdsoep die veel gegeten wordt in Marokko.
Ingrediënten (3 à 4 personen)
- 1 rode ui, fijngesneden
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 2 cm verse gember, geraspt
- 2 stengels selder
- 1 el ras el hanout
- ½ el harissapoeder (of 1 tl harissapasta)
- 1 tl paprikapoeder
- 550 ml passata
- 300 ml groentebouillon
- 200 g koraallinzen
- 220 g kikkererwten, voorgekookt uit bokaal (uitgelekt)
Voor de afwerking: volle natuuryoghurt, snufje sumac, verse bladpeterselie
Bereiding:
- Stoof de ui aan in olijfolie. Voeg de knoflook en gember toe en stoof kort mee.
- Voeg de selder toe en kruid met ras el hanout, harissa-en paprikapoeder. Roerbak een minuutje en blus met de passata en groentebouillon.
- Voeg de linzen toe en laat 15 minuten meekoken.
- Voeg de kikkererwten toe, laat nog een paar minuten koken en kruid met peper en zout. Voeg eventueel wat extra groentebouillon toe tot de gewenste consistentie.
- Werk af met de yoghurt, sumac en peterselie.
Lang leve(n) gezond
Bekijk hier het interview met Sandra over haar nieuwste boek.
Lang leve(n) gezond’ is uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts en kost € 27,50.
Isabelle Uselli
Isabelle Uselli