Tendens

Fees­te­lij­ke make-up

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In deze periode van het jaar mag het al eens wat meer zijn. Zeker op het vlak van make-up! Een smokey eye, meer uitgesproken kleuren of glitters,... Op deze homeparty van Mylène sprokkelen we tips.

Smokey eyes laten de ogen extra stralen. Ideaal voor de feesten dus! Maar wat is een smokey eye eigenlijk? “Het smokey eye-effect krijg je door een gradatie te creëren van heel donker naar heel licht. Je kan daarvoor elke kleur gebruiken”, aldus make-upartiest Emilie De Roo.

“Met een smokey eye moet je oppassen dat het oog niet te veel naar beneden wordt getrokken, zeker bij een mature huid. Je wilt een liftend effect. Door niet alleen zwart te gebruiken, maar ook bruin vermijd je dat het te zwaar wordt. Ook met een gradatie-effect naar de buitenkant toe is de ooglook niet helemaal gesloten”

Oogverzorging

De huid rond de ogen is dun en gevoelig. Patches bieden soelaas tegen een vermoeide blik.

Charlotte Giroud van Mylène: "De under eye patches hebben een rooibos-extract”, zegt Charlotte Giroud van Mylène. “Je laat die patches 15 minuten zitten en dat zorgt voor een kalmerend effect op de huid en een diepe hydratie."

Emilie maquilleert eerst de ogen en gaat dan pas aan de slag met foundation. “Bij een smokey eye komt er vaak oogschaduw, oogpotlood of mascara op de huid onder de ogen. Het is dus handiger om eerst te oogmake-up aan te brengen, dan de huid te reinigen en vervolgens pas de foundation aan te brengen.

Het belang van primer

Een geslaagde make-up begint met een verzorgde huid. Ook een goede basislaag in de vorm van een primer is een belangrijke stap. Charlotte: “De primer zal de huid voorbereiden op het ontvangen van de maquillage. Doe je dat niet, dan zal de huid de foundation als het ware als een hydratie opnemen. Met een primer kan je tot 8 uur genieten van je maquillage.”

Schermafbeelding 2023 12 16 130902

Lipverzorging

Ook bij de lippen is verzorging met bijvoorbeeld een scrub een must. Hydratie met een lippenbalsem zorgt ervoor dat je extra lang kunt genieten van lippenstift.

Emilie: “Vlak voor je de lippen maquilleert neem je de balsem er terug af. Vervolgens kleur je de lippen in met een lipliner, dus niet enkel de rand, maar ook binnenkant. Breng de lippenstift aan in laagjes. Tussenin dip je telkens af met een tissue.”

Schermafbeelding 2023 12 16 131310

Mylène verwent Tendens-kijkers met een cadeaukaart ter waarde van €50. Klik op onderstaande link om kans te maken!

De redactie