Tendens

Elek­tro­ni­sche snuf­jes op IFA

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Elektronische nieuwigheden spotten: het kon onlangs weer tijdens IFA, de beurs voor consumentenelektronica in Berlijn. We zagen er onder meer heel wat snufjes die huishoudelijke klusjes en koken makkelijker maken!

Ook hier laat artificiële intelligentie zijn invloed gelden en dat in het hele huis. Dat varieert van slim omspringen met energie tot een oven die zelf detecteert wat je erin geschoven hebt. Zo hoef je zelfs de gaartijd- en temperatuur zelfs niet meer in te stellen!

Ook voor allerlei vervelende taakjes in het huishouden is AI handig. Zoals deze draadloze stofzuiger van Samsung. De AI Cleaning Mode neemt moeilijk te reinigen omgevingen waar, inclusief vloertype.

Opfrisbeurt voor kleding

Kledingstukken die niet per se gewassen moeten worden, maar wel een opfrisbeurt nodig hebben, kan je de Aerium, een een slimme kast van Miele stoppen. Je kan er ook kinderspeeltjes of accessoires in kwijt. Dit type apparaat is al succesvol in Azië, maar in Europa nog vrij onbekend. Gegadigden moeten wel nog even wachten, de lancering is gepland in de loop van volgend jaar.

IFA Berlijn
Isabelle Uselli

Isabelle.Uselli@picstory.be

Isabelle Uselli

Lees ook