Nieuws

Wind­mo­len Bar­co krijgt tegenwind

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Zo'n 400 buurtbewoners hebben zich verenigd in een actiecomité tegen de komst van een windmolen op de Barcocampus op Hoog Kortrijk. Ze zullen bezwaarschriften indienen en kijken ook welke juridische stappen er mogelijk zijn. 

De Kortrijkse beeldvormingsspecialist Barco plant een windturbine van 180 meter op haar campus op 't Hoge. Vorige week gaf het bedrijf een infosessie voor omwonenden en andere bedrijven uit de buurt. Volgens een studiebureau is deze locatie geschikt: het is een industriegebied, windrijk, er is vlotte aansluituiting mogelijk op het elektriciteitsnet, er is geen hinder voor het luchtvaartverkeer en het is de optimale plek voor energetische maximalisatie op het Benelux- en Kennedypark."

Maar de buurt reageert dus minder enthousiast. Ze vrezen lawaaihinder, slagschaduw en een waardevermindering van hun woningen. Ze zullen tegen 29 juni zo veel mogelijk bezwaarschriften indienen bij de stad. Die moet dan advies geven aan de provincie, die uiteindelijk moet beslissen of ze een vergunning toekent.

Bekijk ook:

2022-06-23 00:00:00 - Windmolen Barco krijgt tegenwind - barco4.jpg
Ben Storme