Nieuws

Vis­ver­wer­ker gaat in zee met North Sea Chefs

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het bedrijf Icelandic Gadus uit Nieuwpoort en de North Sea Chefs gaan samenwerken om minder bekende vissoorten aan de man te brengen.

De NorthSea Chefs zijn al jaren een begrip binnen de culinaire wereld met hun promotie voor onbekende vissoorten. Zij moedigen chefs, hobbykoks en consumenten aan om op een verantwoorde manier om te gaan met onbeminde en minder bekende vissoorten en bijvangst, gevangen door Belgische vissers. 

Maar de vonk slaat niet over op het grote publiek omdat deze vissen vaak niet in de winkel liggen. Icelandic Gadus gaat nu als één van de grootste visverwerkers van ons land een partnership aan met  North Sea Chefs.

Frank Tierenteyn Icelandic Gadus: “Wij gaan er voor zorgen dat de  vis op een goeie manier gefileerd en verwerkt wordt en tot in het restaurant of tot bij de consument gebracht wordt. Dat is onze rol. Het luik ‘tips, tricks en recepten’, dat is voor de chefs natuurlijk.”

Bernard Vanneuville

bernard.vanneuville@focus-wtv.be

Bernard Vanneuville