Nieuws

Vijf kan­di­daat-over­ne­mers voor res­tau­rants Kursaal

2018-01-18 00:00:00 - Vijf kandidaat-overnemers voor restaurants Kursaal

De nv Exploitatie Kursaal Oostende, kortweg Eko, heeft vijf kandidaat-overnemers voor de restaurants in het Kursaal.

Eko hoopt dat de restaurants in juni opnieuw kunnen openen. Zowel het restaurant Agua Del Mar als Ostend Queen zijn gesloten, na het faillissement de nv Merideus op 12 januari.

Agua Del Mar was al in december dicht. Het restaurant Ostend Queen dat alleen nog verhuurd werd voor evenementen had op 11 januari nog een laatste evenement gepland. Ostend Queen werd in 2005 met veel trom geopend onder de vleugels van sterrenkok Pierre Wynants van het Brusselse restaurant Comme Chez Soi. Ostend Queen haalde meteen de pers omdat de zaak vermeld werd in de Michelingids nog voor het de deuren opende. Het restaurant op een toplocatie en een fantastisch zicht, kende niet het verhoopte succes, ook niet nadat er een aparte ingang kwam voor het restaurant.

Achterstallige huur

Volgens de nv Eko is er één kandidaat-overnemer voor de Ostend Qeen en meldden zich al vier kandidaten om Agua Del Mar over te nemen. De nv hoopt dat de zaken in juni opnieuw kunnen openen. Dat het slecht zou aflopen hing in de lucht. De nv Merideus had in 2016 de huurovereenkomst die in mei van dit jaar afloopt, niet meer verlengd. De nv moet een pak achterstallige huur betalen.

Nathalie Dewulf