Nieuws

VIDEO: Oona (10) en Her­bert Flack moe­ten Brug­se poli­tie aan nieu­we col­le­ga’s helpen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De politiezone Brugge lokt nieuwe collega's met een opvallend promotiefilmpje. Daarin speelt Oona Debruyne (10) de hoofdrol. Herbert Flack, die als Pieter Van In zelf ooit Brugs politieman was in 'Aspe', is de stem van het filmpje.

"Er zijn nu en dan openstaande vacatures voor burgerpersoneel maar het Brugse korps kampt vooral met een tekort aan geüniformeerde medewerkers," zegt de politiezone. "Dat is geen nieuw gegeven maar het tekort laat zich wel steeds meer voelen. Zeker nu de rekruteringsprocedure recent gewijzigd werd en lokale zones zelf meer zeggenschap krijgen." (lees verder onder de video)

De nieuwe rekruteringsregels zorgen ervoor dat elk korps de vacatures in een veel vroeger stadium bekend moet maken en bovendien veel meer mensen moet aanspreken dan vroeger. De Politie Brugge probeert dat meen filmpje waarin Oona Debruyne de hoofdrol speelt. Ze is 10 en speelt een meisje dat haar droom najaagt om agent te worden. Ook enkele échte agenten van de Brugse politie stonden op de set.

2022-02-25 00:00:00 - VIDEO: Oona (10) en Herbert Flack moeten Brugse politie aan nieuwe collega's helpen - opname_politiefilmpje.jpg
Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse