Het statuut van chef-kok, sommelier en maitre d’hotel wordt herzien, zegt staatssecretaris Bart Tommelein aan het begin van de horeca vakbeurs in Bredene
Het gaat om functies die belangrijk zijn in de uitbating van een horecazaak. Maar de wet waaronder deze specifieke functies vallen, is meer dan een halve eeuw oud en volledig achterhaald, zegt de staatssecretaris. Tommelein vergelijkt hun situatie met kaderleden in een bedrijf. "Als je een kaderlid bent dan hoef je niet nauwgezet de uurroosters te volgen. Als chef in een horecazaak kan je na acht uur niet zeggen voor mij is het gedaan. Er is meer flexibiliteit nodig".
Volgens Tommelein moeten die mensen op een correcte forfaitaire manier betaald worden. "Je mag van die mensen iets meer vragen volgens het KB dat best aangepast wordt. Naast de flexi jobs en de goedkope overuren moet deze maatregel de horeca extra zuurstof geven na de invoering van de witte kassa".
Taalfout opgemerkt?
Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt in dit artikel?