Nieuws

Ster­ren­chef kookt voor het goe­de doel in Kort­rijks buurtrestaurant

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Tweesterrenchef Filip Claeys van "De Jonkman" in Sint-Kruis Brugge staat in de eindejaarsperiode garant voor het feestmenu van het volksrestaurant Vork in Kortrijk.

Hij maakt betaalbare maaltijden klaar met verse vis. Claeys is mede-oprichter van de NorthSeaChefs. Dat is een organisatie die vooral onze onbekende Noordzeevis promoot.

Door een menu te bestellen steunen mensen integraal de sociale economie. Want die buurtrestaurants steunen mensen die weinig of geen kansen hebben op de gewone arbeidsmarkt. Daar krijgen ze een zinvolle job.

Chef Filip Claeys stelde het feestmenu samen voor het volksrestaurant Vork. Samen met zijn keukenteam en de koks van het volksrestaurant stak hij de handen uit de mouwen. Op het menu in Kortrijk staat als voorgerecht: cannelloni met gedroogde ham, roquette en een crème van curry. Voor het hoofdmenu koos de chef voor schelvis met bouillonaardappelen en boterraap. Als toetje is er een gerecht met citroencrème met chocolademousse afgewerkt met crumble van pinda en cacao.

Meer info vind je op www.herwin.be en op www.buurtopjebord.be

Redactie