Nieuws

Res­tau­rants en cafés kind van de reke­ning door coronavirus

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De uitbraak van het coronavirus komt hard aan in de horecasector. Cafés, restaurants en andere plaatsen waar mensen samenzitten om iets te nuttigen, zijn verplicht om de komende drie weken alvast de deuren te sluiten.

Ook zo voor brasserie Rubens in Knokke-Heist. Reservaties zijn daar geannuleerd en om middernacht gaat de deur onherroepelijk dicht. Het is daar normaal gezien elke dag een drukte van jewelste. "Maar op is op, we houden uitverkoop vandaag", zegt Maxime Vandeperre, afgevaardigd bestuurder.

Vraag is hoe creatief de horeca met het openingsverbod zal omgaan.  Zo zijn afhaalmaaltijden niet verboden en sommige horecazaken voorzien een (soms eenmalige) thuislevering om hun maaltijden bij hun klanten te krijgen.   Frituren mogen alvast open blijven, maar de klanten mogen hun frietjes niet ter plaatse opeten. Hotels mogen wel open blijven, maar hun restaurants niet.  De gasten moeten dan hun ontbijt en eventuele andere maaltijden op de kamer nuttigen.

De restaurantgids Gault&Millau lanceert vanaf dit weekend een speciale pagina “Chef’s Take Away Collection” met restaurants uit de Gault&Millau selectie die afhaalmaaltijden voorzien. 

Bekijk ook

De redactie