Restaurants en cafés kind van de rekening door coronavirus
De uitbraak van het coronavirus komt hard aan in de horecasector. Cafés, restaurants en andere plaatsen waar mensen samenzitten om iets te nuttigen, zijn verplicht om de komende drie weken alvast de deuren te sluiten.
Ook zo voor brasserie Rubens in Knokke-Heist. Reservaties zijn daar geannuleerd en om middernacht gaat de deur onherroepelijk dicht. Het is daar normaal gezien elke dag een drukte van jewelste. "Maar op is op, we houden uitverkoop vandaag", zegt Maxime Vandeperre, afgevaardigd bestuurder.
Vraag is hoe creatief de horeca met het openingsverbod zal omgaan. Zo zijn afhaalmaaltijden niet verboden en sommige horecazaken voorzien een (soms eenmalige) thuislevering om hun maaltijden bij hun klanten te krijgen. Frituren mogen alvast open blijven, maar de klanten mogen hun frietjes niet ter plaatse opeten. Hotels mogen wel open blijven, maar hun restaurants niet. De gasten moeten dan hun ontbijt en eventuele andere maaltijden op de kamer nuttigen.
De restaurantgids Gault&Millau lanceert vanaf dit weekend een speciale pagina “Chef’s Take Away Collection” met restaurants uit de Gault&Millau selectie die afhaalmaaltijden voorzien.
Bekijk ook
- LIVE: Volg hier alle nieuws over Corona in West-Vlaanderen
- Op uitstap tijdens de coronacrisis? Hier kan je wél naartoe
- Corona: noodplan AZ Delta van kracht
- Corona: cafés organiseren massaal 'lockdown parties'
- Corona: trouwen kan even niet
- Vakantieparken De Haan en Oostduinkerke dicht
- Corona: lessen geschorst, school moet opvang voorzien
- Corona: zaak noodgedwongen dicht? Overheid geeft premie
- Corona: ook sportwereld zwaar getroffen
- Enkel cashless betalen op bussen en trams
- Corona: federale fase gaat in. Lees hier de maatregelen
- Corona: mensen hamsteren, al is dat niet nodig
- Distributeurs sussen: nog voldoende in voorraad