Pop-uprestaurant met ‘menu van de toekomst’

Horeca Vlaanderen heeft aan de Paravang in Blankenberge een pop-uprestaurant voorgesteld. De ‘menukaart van de toekomst’ is er heel duur, er is weinig keuze, en de openingsuren van de zaak zijn heel beperkt.
Er staan een aantal mooi gedekte tafels en de passanten worden uitgenodigd om plaats te nemen. Ze krijgen een gerecht geserveerd, en ontdekken dat ‘de menukaart van de toekomst’ niet zo aantrekkelijk is. Met deze ludieke actie wil Horeca Vlaanderen een aantal problemen in de sector aankaarten.
Plan
Woordvoerder Gerrit Budts : “Als de invoering van de geregistreerde kassa niet gepaard gaat met de noodzakelijke begeleidende maatregelen dreigt het horeca-aanbod na 2015 te verschralen en zullen de prijzen exponentieel moeten stijgen. De Belgische horeca wil dat niet.”
Horeca Vlaanderen pleit voor de intrekking van de kassa en ziet geen reden om ondernemers aan te raden al in 2014 vrijwillig in te stappen. “Horeca Vlaanderen werkte een plan uit dat het wel mogelijk moet maken om de kassa in te voeren: een lastenverlaging van 35% op de loonlasten, een verhoging van de toegelaten arbeidsduur in de sector tot 50 uur per week en een btw-verlaging op voeding en dranken tot 6%.”