Nieuws

Plop­sa en Bel­le­wae­r­de in de prijzen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Op de Diamond ThemePark Awards zijn ook de West-Vlaamse pretparken in de prijzen gevallen.

Plopsa De Panne kreeg de award voor het meest Kindvriendelijke Familiepark uit België. Patrick Joossens, medeorganisator van de Diamond ThemePark Awards.“Plopsaland De Panne is voor vele kinderen en hun ouders een ware fantasiewereld met allerlei bekende Studio 100 figuren waar zij naar opkijken. Dankzij de vele evenementen die Plopsa organiseert in al haar parken, geeft een bezoekje aan het park ook elke keer een andere ervaring."

Plopsa won ook de award in de categorie 'beste achtbaan' en 'leukste actie op sociale media'

Bellewaerde

En ook dit jaar werd het personeel van Bellewaerde uit Ieper beloond met de award voor Beste Personeel. Annelies Dejaegher, HR Manager Bellewaerde: "Het winnen van deze award, voor de vierde maal op rij, betekent een erkenning van de dagelijkse inspanningen van elke medewerker om de bezoekers van het park onvergetelijke momenten te laten beleven. Naast teamspirit en fun is ook service één van de waarden die we als werkgever hoog in het vaandel dragen. Een lach op het gezicht van onze bezoekers toveren, dat is waar we elke dag samen opnieuw naar streven. We zijn dan ook heel fier dat we deze award opnieuw in ontvangst mogen nemen.”

Jury

De Diamond ThemePark Awards zijn al voor de negende keer uitgereikt. Meer dan 45.000 mensen bepaalden dit jaar de uitslag. Net als andere jaren bepaalt de ranking van de stemmers de helft van de punten. De andere helft wordt bepaald door een FANjury (bestaande uit fervente parkbezoekers) en een PARKjury (elk genomineerd park uit België en Nederland kreeg de kans om te stemmen).

De Diamond ThemePark Awards willen vooral pretparken en dierenparken uit de Lage Landen in de kijker zetten, maar er zijn ook enkele categorieën gewijd aan Europese parken. Het gastpark van deze editie, Efteling, sleepte dit jaar de meeste awards in de wacht. Het werd onder meer beloond met de prijs voor Beste Pretpark van de Lage Landen.

 

 

Ben Storme