Nieuws

Oos­ten­de houdt vast aan bouw­stop, Knok­ke-Heist versoepelt

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Oostende besliste om de bouwstop van 1 juli tot en met 31 augustus 2020 te behouden.

Afwijkingen zijn alleen mogelijk via een gemotiveerde aanvraag bij de stad.

In de zogenaamde toeristische zone mogen er geen bouw- op sloopwerken plaatsvinden tussen 1 juli en 31 augustus in de zogenaamde 'toeristische zone'. De bouwstop geldt dus voor percelen of gebouwen in de zone begrensd door de Visserskaai, de Albert-I-Promenade, de Zeedijk, de Northlaan, de Nieuwpoortsesteenweg, de Alfons Pieterslaan en de Vindictivelaan. Ook de volledige Zeedijk valt binnen de toeristische zone. In de zone gelegen tussen de zee en de as Nieuwpoortsesteenweg - Alfons Pieterslaan / Vindictivelaan mogen ook geen sloopwerken opgestart worden na 31 mei.

Uit toeristische overwegingen

"De bouwstop wordt ook in coronatijden behouden, gezien het grote belang van toerisme voor onze stad-aan-zee", luidt het. Afwijkingen kunnen via een gemotiveerde aanvraag ingediend worden via een digitaal formulier op www.oostende.be/bouwstop.

Knokke-Heist versoepelt

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist wenst in deze coronatijd de bouwsector wat tegemoet te komen.  Voor de zomer 2020 is er daarom in bepaalde stukken van de toeristische zone een versoepeling van de bouwstop voorzien. Het reglement treedt in werking vanaf vrijdag 5 juni 2020. Vanaf dan is bij bouwwerken het gebruik van radio’s of muziekinstallaties die hoorbaar zijn van op het openbaar domein voortaan verboden over het hele grondgebied van Knokke-Heist.

De bouwstop start in principe vanaf maandag 6 juli tot en met zondag 30 augustus voor de volledige Zeedijk en in straten en rond parken en pleinen in de toeristische zone: het gaat om Graaf d’Ursellaan, Lippenslaan, Dumortierlaan, Kustlaan, Golvenstraat, Strandstraat, Zeewindstraat, Ebbestraat, Westhinderstraat, Oosthinderstraat, Zeehelling, Windrooshelling, Vissershuldeplein, Heldenplein, Canadasquare, Rubensplein, Van Bunnenplein, Lichttorenplein. Voor de rest van de toeristische zone en ter hoogte van het Directeur-generaal Willemspark, Manitobaplein, Albertplein en De Wielingen is het verboden om vanaf zaterdag 18 juli 2020 tot en met zondag 16 augustus 2020 werken en handelingen aan en in gebouwen uit te voeren die hinder en overlast in de omgeving kunnen veroorzaken door o.m. geluid, stof, trillingen of geurhinder.

 

Lees ook:

De redactie