Nieuws

Leie­wer­ken Wer­vicq-Sud klaar tegen 2021

Eind jaar zal de milieuvergunning voor de werken aan de Franse kant van de Leie worden afgeleverd. Dan kunnen ook deze werken starten. Tegen 2021 moeten ze af zijn.

Dit vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) na een parlementaire vraag hierover aan minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA).

Begin 2018 werden de Leiewerken in Wervik voltooid. “Onder meer een nieuwe brug, een nieuwe passeerstrook voor binnenschepen en vernieuwde jaagpaden zorgen er voor een transformatie van de doortocht van de Leie. Al deze realisaties van de Vlaamse overheid worden positief ervaren door de gebruikers, zeker ook door de vele wandelaars en fietsers op het jaagpad langs de Leie”, zegt Bert Maertens.

Komende 2 jaar geen werken in Wervik

De Vlaamse Waterweg nv voorziet de eerstvolgende twee jaar geen werken op grondgebied Wervik. “De verdere verdieping en verbreding van de Grensleie in functie van het Seine-Scheldeprogramma is pas later voorzien. De aannemer moet wel nog enkele resterende opmerkingen in het kader van de voorlopige oplevering wegwerken”, zo weet Werviks schepen van Openbare Werken Belinda Beauprez (N-VA). “Volgens de huidige informatie wordt de milieuvergunning voor de werken aan Franse zijde eind dit jaar afgeleverd. De werken op Franse oever kunnen dan aansluitend opstarten. De uitvoeringstermijn wordt ingeschat op twee jaar”, besluit Bert Maertens.

De redactie