Nieuws

Fede­ra­tie ver­oor­deelt inval dierenactivisten

2018-07-05 00:00:00 - Federatie veroordeelt inval dierenactivisten

FEBEV, de beroepsvereniging van slachthuizen en uitsnijderijen, is niet te spreken over de actie van dierenactivisten in het Exportslachthuis van Tielt.

Volgens de organisatie veroorzaakte de inval onnodig dierenleed en staat dit haaks op de inspanning die de sector levert voor het welzijn van de dieren.

"Het is schokkend dat een belangengroep onder het mom van dierenwelzijn een slachthuis op zeer hardhandige manier kan binnenvallen en daarbij enkele dieren onnodige stress en verwondingen toebrengt", zegt Michael Gore, gedelegeerd bestuurder van FEBEV. "Dit soort acties heeft niets met dierenwelzijn of activisme te maken en moet sterk veroordeeld worden."

Dit soort acties staat volgens de federatie ook haaks op de inspanning die de sector het voorbije jaar heeft geleverd voor meer dierenwelzijn in slachthuizen. Zo ontwikkelden FEBEV een charter dat door alle leden werd ondertekend. "We hopen dat Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts deze daad mee veroordeelt en dat dit soort acties niet ongestraft blijven."

Lees ook:

Belga
Ben Storme