Nieuws

Extra geld voor duur­za­me visserijprojecten

Vlaanderen breidt het initiatief ‘Visserij Verduurzaamt’ uit met twee bijkomende projecten. Met Visserij Verduurzaamt leggen de sector, natuurverenigingen en Vlaanderen vast waaraan duurzame visserij moet voldoen.

Eerste bijkomende project is ‘Visserij Verduurzaamt Support’, daar maakt landbouwminister Hilde Crevits 335.000 euro voor vrij. Ze antwoordde dat woensdagmorgen op een vraag van Oostends parlementslid en burgemeester Bart Tommelein.

In dat project willen ze een datasysteem uitbouwen waarmee ze de visserij nog efficiënter kunnen maken. Het gaat dan bijvoorbeeld om verbetertrajecten om vissersvaartuigen  aan te passen voor duurzame visserij.

‘Visserij Verduurzaamt Market’ krijgt dan weer 65.000 euro steun. De Rederscentrale wil het erkenningssysteem van duurzame visserij beter bekend maken bij visverwerkers, handelaars én de consument.

Klant beter bewust maken

“Tot nu lag de focus bij het project “Visserij Verduurzaamt” vooral op de vissersvaartuigen en hun bemanning,” zegt Vlaams minister Hilde Crevits. “We willen in de toekomst acties ondernemen voor de consument zodat die goed weet dat de vis op hun bord duurzaam gevangen is.”

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse