Nieuws

Die­ren­ac­ti­vis­ten val­len bin­nen in slachthuis

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Een veertigtal Franse dierenrechtenactivisten zijn donderdagochtend binnengevallen in het Exportslachthuis in Tielt. Dat bevestigt burgemeester Els De Rammelaere.

Ze konden een varken bevrijden en blokkeerden daarna de gang tussen de hokken en de slachtplaats. "We voeren actie uit protest tegen de vleesindustrie die dieren uitbuit en mishandelt", vertelt Romain Perdrizet van 269 Libération Animale. "Rond 4 uur deze ochtend drongen we met meer dan zeventig personen het slachthuis binnen. We zijn erin geslaagd om een varken te bevrijden."

In het slachthuis waren op dat moment verschillende werknemers aanwezig die hen probeerden tegen te houden. De actievoerders trokken daarna naar wat zij "de gang des doods" noemen, de gang tussen de hokken van de dieren en de plaats waar ze geslacht worden. Rond 5.30 uur kwam de politie ter plaatse om de activisten op te pakken. "Het is al de derde keer dat we dergelijke actie voeren", vertelt Perdrizet. "Eerder dit jaar slaagden we erin om vier dieren uit het slachthuis van Anderlecht te bevrijden." Alle bevrijde dieren worden opgevangen in het dierenasiel van 269 Libération Animale.

Beelden op sociale media

Op haar website omschrijft 269 Libération Animale zich als een dierenrechtenorganisatie uit Lyon die vecht voor bevrijding van dieren aan de hand van directe actie en burgerlijke ongehoorzaamheid.

Op videobeelden op Twitter en Facebook is te zien hoe de activisten een varken bevrijden uit het slachthuis en zichzelf daarna vastketenen tussen de hokken van de dieren. De politie kwam ter plaatse om de activisten te arresteren. Ook daarvan zijn videobeelden te zien op Twitter.

Lees ook:

 

 

https://t.co/nOUrtFG817

— 269 Libération Animale (@269_LA) 5 juli 2018

Fotogalerij

Ben Storme