Nieuws

Chef kok daagt vis­sers uit in strijd tegen plas­tiek in zee

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Chef kok Michiel Rabaey uit Oostende belooft een culinair diner aan boord van een authentiek vissersschip aan de bemanning die dit jaar het meest afval en plastiek opvist op zee.

De chef wil de vissers en reders een hart onder de riem steken in hun strijd tegen de grote hoeveelheden plastiek rommel in hun netten. “Ze vangen inderdaad heel veel plastiek. Het is een probleem aan het worden. En ik dacht: waarom kunnen we ze niet motiveren om nog meer plastiek te vangen. Ze vangen onze vis, wat heel goed is.”

Op 20 meter van de aanlegplaats van de vissers in Oostende baat Rabaey restaurant Storm uit. Zo groeit er een mooie samenwerking tussen de vissers en de restaurantuitbater op de kaai. De kok weet dat hij de vissers nodig heeft. En de vissers zijn tevreden dat er iemand is die het goed meent met hun zee en hun vangsten.

Stefaan Kerger