Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.
In Brugge mogen uitbaters van horecazaken met gevelterrassen een tijdelijk coronaterras toe te voegen aan hun permanent terras.
Daarnaast mogen de horecazaken die in een beschermd stadsgezicht liggen hun terrassen laten staan tussen de kerst- en de paasvakantie. Normaal moeten die dan afgebroken worden. “Omwille van de huidige coronamaatregelen zijn de uitbatingsmogelijkheden opnieuw beperkt. Net zoals vorig jaar verlenen we daarom uitzonderlijk de toelating aan de horeca gelegen in een beschermd stadsgezicht om de vaste constructie te laten staan. Deze maatregel bespaart de betrokken uitbaters de kosten voor afbreken, stapelen en opbouwen. Bovendien zorgen de grotere terrassen ervoor dat de Brugse horeca-uitbaters hun bezoekers op een comfortabele en veilige manier kunnen ontvangen”, zegt burgemeester Dirk De fauw.
Het los terras (tafels en stoelen) moet beperkt worden tot vier meter terrasdiepte en mag bestaan uit twee rijen met vier stoelen per tafel tegen de gevel. Dat geldt ook voor het los voorterras aan de vaste constructies. Het gedeelte van de Jozef Suvéestraat tussen de Waalsestraat en Park wordt permanent verkeersvrij. Daar kunnen de coronaterrassen als permanent toegestaan worden. Vanaf 1 januari 2022 is de gangbare terrastaks ook van toepassing op het toegevoegde coronaterras.