Nieuws

Bre­den­se chef zweert bij zeewiergerechtjes

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Zeewier zit boordevol belangrijke voedingsstoffen en ligt in de natuur zo voor het rapen.

Dat heeft de chef van het Bredense restaurant “ Le Homard et la Moule “ al lang door. Bij hem staat er al jaren zeewier op de kaart en hij verwerkt deze groenten uit de Noordzee in zijn gerechten. Hij doet dagelijks zijn ronde en plukt zijn verse vracht zeewieren zoals een andere chef even door zijn groentetuin loopt. Wat hij bij ons niet vindt, haalt hij uit de Oosterschelde. "Het wier is hier aan het marineren. Je ziet dat aan de verschillende kleuren. Hier hebben we zeewierspaghetti, met wat pesto erbij is dit een perfect vegetarisch gerecht".  Een ander voordeel van zeewier is dat ze ook gedroogd de basis vormt van heel wat gerechten.

De chef gelooft in het project van Sioen om voor onze kust een aquacultuur van zeewieren te starten. Met de Noordzee voor onze deur liggen de vitamines en de gezonde voeding voor het grijpen.

Bernard Vanneuville

bernard.vanneuville@focus-wtv.be

Bernard Vanneuville