Nieuws

Bekaert ver­wel­komt nieu­we CEO

2023-07-28 00:00:00 - Bekaert verwelkomt nieuwe CEO

Staaldraadfabrikant Bekaert uit Zwevegem krijgt een nieuwe CEO. Oswald Schmid gaat op 31 augustus met pensioen, nadat hij Bekaert drie jaar heeft geleid. Yves Kerstens volgt hem op vanaf 1 september.

Yves Kerstens was al lid van het directiecomité van Bekaert en stond aan het hoofd van de Specialty Businesses van Bekaert. Schmid verdwijnt ook uit de raad van bestuur, de nieuwe CEO zal worden gecoöpteerd als bestuurder.

Gergory Dalle, die sinds 2015 deel uitmaakte van de raad van bestuur van Bekaert, kondigt op zijn beurt zijn ontslag aan, als gevolg van zijn recente benoeming als managing director bij Citi, zo blijkt uit een apart persbericht.

Lagere omzet dan verwacht

Bekaert kwam vrijdag ook met resultaten voor de eerste jaarhelft en die bleven onder de verwachtingen van analisten van Bloomberg. De omzet daalde met meer dan 8 procent tot 2,3 miljard euro, wat minder was dan de 2,41 miljard analistenverwachting. Bekaert kampte onder meer met dalende volumes en ongunstige wisselkoersbewegingen. De bedrijfswinst daalde in de eerste jaarhelft met 10 procent tot 226 miljoen euro, maar analisten hadden een nog lager cijfer verwacht.

De winstmarge op de omzet bleef stabiel. Bekaert verwacht ook in de tweede jaarhelft dat de "competitieve en veeleisende omstandigheden" zullen blijven aanhouden, met mogelijk nog wat bijkomende druk op de volumes. Desondanks houdt het bedrijf vast aan zijn verwachtingen.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Belga