Nieuws

Bedrijf in Gis­tel wel klaar voor her­bruik­ba­re bekers deze zomer: Met 750.000 bekers klaar voor de toekomst”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

​Ondanks het verbod op wegwerpbekers zullen die deze zomer nog op tal van evenementen te zien zijn. Organisatoren vinden geen alternatief en vroegen een uitzondering aan minister Demir. Maar een bedrijf uit Gistel is wel klaar voor die overgang.

Sinds 15 juni is het voor organisatoren verboden om dranken te serveren in wegwerpbekers. Toch zullen er heel wat evenementen en festivals zijn waar ze wel nog gebruikt worden. Er zijn te weinig herbruikbare bekers, er is geen capaciteit om de bekers op te slaan en er zijn geen mogelijkheden om die te reinigen.

Nieuwe investering

Bij het Gistelse bedrijf Cup Concept Belgium kan je terecht voor de aankoop of huur van herbruikbare bekers. “We hebben geïnvesteerd in een nieuwe wasstraat als aanvullende oplossing om te kunnen voldoen aan de vraag naar de huur en reiniging van herbruikbare bekers”, zegt bedrijfsleider Stijn De Meulemeester.

Op de agenda staan onder meer de Bierfeesten in Oudenaarde en Feest in ’t Park in Brugge. “Met de huidige stock van meer dan 750.000 bekers zijn we klaar voor de toekomst. De aanvragen komen vlot binnen, maar we adviseren de organisatoren tijdig te reserveren.”

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Nathalie Dewulf

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.